back to programme

order tickets for Quinteto tango Extremo

 

 

 

' Quinteto Tango Extremo shows that tango means living, means dancing, means shadow sides in the sun. Tango, the game of hide and seek. Of distrust and believing. '

 

CONCERT

wednesday march 17

 

Quinteto tango Extremo

'Carnaval de Buenos Aires '

& Dance show by Yolanda & Paulo

 

place : Lindenberg Steigerzaal

admission : 12 euro incl. 1 drink

time : start concert 20.30 

Quinteto Tango Extremo bestaat uit vijf toegewijde enthousiaste muzikanten die allen behoren tot de top van de klassieke, Latin en jazzscene. Tango spelen ze op hun eigen manier spelen. De naam is geen toevalligheid. Hun repertoire is beïnvloed door verschillende muziekstijlen. Wat startte als een experiment, groeide uit tot een groot succes! Naast het spelen van de muziek van Astor Piazzolla, Ernesto Nazareth en Juan Carlos Cobian, schrijft het Quintet ook hun eigen repertoire. Ook andere componistenen arrangeurs zijn ingezet om de band een eigen timbre te geven. Omdat de musici van Quinteto Tango Extremo verschillende muzikale achtergronden hebben, heeft hun muziek een eigen, bewogen sound gekregen. Een mix van Jazz en Braziliaanse muziek manifesteert zich, maar in ieder stuk vormt de Tango de basis.

Artistiek leidster en violiste Tanya Schaap studeerde en speelde bij o.a. Carel Kraayenhof en Fernando Suarez Paz (dé violist uit het Quinteto Tango Nuevo orkest van Astor Piazzolla). Naar eigen zeggen is zij "niet snel ergens ondersteboven van", maar inmiddels is ze behoorlijk tangomaf. Volgens haar is het voor Hollanders geen punt de muziek van de Rio de la Plata te spelen. "Als je maar speelt alsof je leven ervan afhangt. Uiteindelijk schuilt de Latino passie in elk mens. Je moet het alleen willen laten zien."

De (Haagsche) Saxofonist Ben van den Dungen behoort al jaren tot de top van de Europese jazz en Latin muziek. Tijdens de concerten met Quinteto Tango Extremo speelt hij sopraansaxofoon, wat een unieke warme klank aan het geheel toevoegt. Hij is verbonden als docent op het Rotterdams Conservatorium. 

Accordeonist Hans van der Maas is veelzijdig: afgestudeerd musicoloog, dirigent, componist en accordeonist. Sinds enige jaren is hij verbonden met het Koorenhuis in Den Haag.
Pianist 

Rob van Kreeveld kan met recht Nederlands nummer 1 jazzpianist worden genoemd. Met zijn weergaloze spel is hij de hele wereld al over geweest. Hij is als docent jazzpiano verbonden aan het Rotterdams Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Stefan Lievestro is een geweldige contrabassist die al sinds het begin van de jaren ’90 actief is in de jazzscene. Hij doceert aan de jazzafdelingen van de conservatoria van Rotterdam en Gent.

 

Website tango Extremo

 

Bestel kaarten // Order tickets 

reservation line : +31-650415098

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

recensie in de Volkskrant van 12 january 2010

click hier voor een vergroting